Aardingssystemen
Het begrip aarding wordt voor diverse doeleinden gebruikt.
- Elektrische apparaten worden bijvoorbeeld met aarding verbonden om elektrocutie bij een defect te voorkomen.
- Metalen delen worden geaard, zodat gevaarlijke spanning wordt vermeden.
- Bliksembeveiliging wordt gekoppeld aan aarding om de stromen van de blikseminslag op veilige wijze af te voeren.
Aarding bestaat over het algemeen uit één of meerdere pinnen in de grond, ook wel aardelektroden genoemd. Deze pinnen worden aan de koperen leidingen gekoppeld. De aardelektroden worden verticaal of schuin de grond in geboord, soms wel tot een diepte van tientallen meters. De diepte is afhankelijk van de te bereiken aardweerstand en bodemgesteldheid. Is er sprake van een klei- of veengrond, dan kan een diepte van circa 5 meter reeds voldoende zijn om de juiste weerstand te bereiken. Gaat het om een droge zandgrond, dan kan een diepte tot 60 meter nodig zijn om in vochtige, geleidende grond te komen.
De Bruijn aardingssystemen
Wilt u een aardingssysteem laten aanleggen, dan zijn diverse factoren van belang. Bij Aardingsbedrijf De Bruijn vertellen we u graag meer over de mogelijkheden en aan de hand van uw persoonlijke situatie brengen we geheel vrijblijvend een advies uit,
Voor het bepalen van de vereiste aardweerstand houden we onder andere rekening met het stroomstelsel, de isolatie van de verdelers en de waarde en karakteristiek van de hoogste groepenzekering.
Meer informatie aardingssystemen
Zou u graag meer informatie ontvangen over het laten aanleggen van aardingssystemen? Bliksembeveiliging en/of overspanningsbeveiliging? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij De Bruijn hebben we meer dan 50 jaar ervaring en zijn daarom de geschikte aardingsbedrijf om u te adviseren.