Bliksembeveiliging

Wat te doen bij onweer?

Bent u in huis, dan is de kans op letsel door een blikseminslag klein. Toch raden we aan om tijdens een onweersbui niet te gaan douchen of telefoneren, mits het draadloos is. Heeft u geen bliksembeveiliging, dan is het verstandig om apparaten in het stopcontact los te koppelen zodat er geen schade aan kan ontstaan. Vergeet ook vooral de antennekabel niet.

Bent u buitenshuis en telt u tussen een lichtflits en donderklap meer dan 10 seconden? De bliksem is op ruim 3 kilometer afstand waardoor u geen gevaar loopt. Bedraagt de tijd tussen de lichtflits en donderslag minder dan 10 seconden, dan is het onweer dichtbij. Het is verstandig om een veilige plek op te zoeken zodat u geen gevaar loopt.

Onveilige plekken om beschutting te zoeken:

  • Open velden
  • Onder bomen en laaghangende takken
  • Nabij metalen hekwerken en masten
  • Onder een paraplu
  • Met een fiets, golfclub, vishengel of ander metaal voorwerp in de hand

Een dak boven het hoofd, biedt in de meeste gevallen al voldoende bescherming. Ook in metalen voertuigen zoals auto’s, caravans en schepen bent u veilig. Mocht er onverhoopt geen veilige plek zijn om te schuilen, dan kunt u uzelf het beste zo klein mogelijk maken. Hurk met uw voeten vlakbij elkaar laag op de grond en sla uw armen om uw benen heen. Kies hiervoor een locatie waar geen bomen en metalen voorwerpen aanwezig zijn.

Meer informatie bliksembeveiliging

Zou u graag uw huis en/of kantoorpand voorzien van bliksembeveiliging, een overspannings– of aardingssysteem zodat alle personen en apparaten veilig zijn wanneer er sprake is van een onweersbui? Bij De Bruijn vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.

Neem geheel vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer of vul het contactformulier in.