Overspanningsbeveiliging

In Nederland hebben we jaarlijks te maken met ongeveer 100.000 blikseminslagen. Wanneer er een blikseminslag plaatsvindt, kan deze in een straal van 2 kilometer schade veroorzaken. De spanning van zo’n inslag is enorm, deze kan oplopen tot maar liefst 100 miljoen volt. Terwijl de meeste elektronische apparaten slechts een voltage van 230 ? kunnen verdragen. Brand die door blikseminslag ontstaat, wordt vaak veroorzaakt doordat bliksem door brandbaar materiaal slaat of doordat een elektrisch apparaat vlam vat. We spreken van overspanning als een elektrisch apparaat extreem wordt overbelast. Wanneer dit gebeurt is het apparaat in vele gevallen onherstelbaar beschadigd. Overspanningsbeveiliging is daarom een absolute aanrader.

Kies voor overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging is een uitbreiding c.q. onderdeel van de zogenoemde inwendige bliksembeveiliging. Overspanningen worden begrensd met speciale componenten zoals vonkbruggen, gasontladingsbuisjes, varistoren, zenerdiodes etc.

Voor iedere toepassing hebben we bij De Bruijn een specifieke oplossing. De aansluittechniek is van groot belang voor een probleemloze montage, en daar weten wij wel raad mee.

Meer informatie overspanningsbeveiliging

Zou u graag meer te weten komen over overspanningsbeveiliging en het laten aanleggen van bliksembeveiliging? Bij De Bruijn vertellen we u er graag meer over.

Bliksembeveiliging afgestemd op uw situatie en wensen? Bij De Bruijn maken we graag een ontwerp op maat en voeren deze tot in de details uit.